Az igazság tényleg odaát van? Érdekességek a Mars és más égitestek felszínéről.

Marsfigyelő

Marsfigyelő

Egy elveszett civilizáció lehetséges maradványai a Marson.

Miről árulkodik a kanál alakú kő, vagy a szélvájta franciakulcs?

2024. február 28. - Marsfigyelő

Mai Mars-körútunk több érdekességet, és fontos kérdéseket tartogat. Egyre csak szaporodnak a Nasa roverjei által dokumentált nem túl természetes formákkal rendelkező tárgyak fényképei a vörös bolygó felszínéről. Az űrügynökség kutatói nem foglalkoznak a rendhagyó leletekkel, de úgy ahogy ők valószínüleg mondanák, ez nekik nem is dolguk. A hivatalos kutatások jól behatárolható vizsgálati programmal rendelkeznek, ilyen például a víz, esetleg mikrobák, vagy különböző ásványok, szerves vagy szervetlen anyagok kutatása illetve dokumentálása. 

Talán részben emiatt (is), egy NASA kutató nem törődik az általam és sok-sok amatőr kutató által felfedezett tényleg kivételes formájú tárgyakkal, melyek jelenléte a Földön kívül viszont igenis szenzációszámba kellene hogy menjen, de legalábbis egy behatóbb vizsgálatot - esetenként - megérdemelne.

Ilyen például a Mary Conceicao Coelho által lelt kanálszerű objektum. Egyenes nyéllel, klasszikus ovális formával. Kicsit ugyan megviseltnek tűnik, s mintha  - mint minden a Marson, - be lenne teljesen borítva szemcsés porral, de kődarabhoz nehéz lenne hasonlítani.

A kép alatt megtalálható a hivatalos NASA weboldali hozzáférése, a fotó ugyanúgy, manipuláció nélkül van leközölve, ahogy azt az űrügynökség honlapján találtuk.

spoon1.jpg

https://mars.nasa.gov/msl-raw-images/msss/01294/mcam/1294ML0061480010405320E01_DXXX.jpg?fbclid=IwAR0iYCroft0M6XAOjTp-q9rVs0Qz56q4nFSPGk_OeD1BaX-JhED5DqzPXjU

A következő igen figyelemreméltó képrészletek a magyar Szabolics László éles szemét dícsérik. A képeken látható alakzatok magukért beszélnek, s ha már kommunikációs metaforákkal szemléltetem fontosságukat, akkor írhatom azt is, hogy mintha ordítana róluk, hogy ezek nem jégformálta kövek! Természetesen hagyjuk meg a végső következtetést a szakembereknek, akiknek ez a munkájuk...

Szabolics László első képén egy franciakulcs-szerű szerszámféleséget láthatunk:

franciakulcs1.jpg

 

Egy második felvételt biztosan megért volna ez az érdekes lelet.

A kép Gigapan linkje:

https://viewer.gigamacro.com/view/irc6ckcQINII28LH?x1=56317.28&y1=-4679.53&res1=0.73&rot1=0.00

Mint láthatjuk a dátomozásból, neméppen egy friss felfedezés.

Következő Szabolics képünkön egy kampós végű cső- vagy botdarabot vélhetünk látni:

csodarab_1.jpg

 

Az amatőr kutató mellékelte a nagyításokat is. A kép eredetije itt elérhető:

https://viewer.gigamacro.com/view/jFVIofyPnxftX8Sr?x1=9617.63&y1=-20699.11&res1=0.61&rot1=0.00

Ha egy ismert komédiából vennénk egy ideillő idézetet a kép teremtette dilemmára akkor mondhatnánk, hogy: "Ezt nehéz lesz megmagyarázni..."

És igen. Egy ilyen esetet, kettőt, talán hármat, tizet is meg lehetne valahogy indokolni, de lassan százával, ezrével jönnek a haonló felvételek. Hogyan lehetséges, hogy mindez elkerüli az illetékesek figyelmét?

Szabolics úr további érdekességekkel is szolgál a NASA archívumából, méghozzá egy csónakra, de mindenképpen járműre hasonlító kődarabbal:

csonak1.jpg

Ezen a képrészleten a furcsaság külön színnel van kiemelve, de nézzük meg eredeti állapotában, ahogy a hivatalos weboldalon található:

csonak2.jpg

 

Az eredeti megtalálásához a képen feliratozott azonosítók használatával lehet eljutni, mert sajnos ehhez a felvételhez nincs közvetlen link megadva.

De ugorjunk máris tovább. Ha egy egyenes póznaszerű alakzatot látunk, az  - ha nem is ember vagy intelligens humanoid keze munkája - de legalábbis növényi életforma kellene hogy legyen. Más magyarázatot képtelenség a következő jelenségre találni:

pozna.jpg

 

Szintén Szabolics-felfedezés, és a közvetlen Gigapan (fotónéző) linkje:

http://www.gigapan.com/gigapans/198953/snapshots/656653?fbclid=IwAR1i3hhCrnMYP2SFxduGtt7OFV91jur3YrFIqFa-1Q6Kyms-qoQ-cQCMAU8

Következő posztomban beszámolok a többi hasonló furcsaságról, melyek nem megérdemelt módon nem jutnak el a publikumhoz a sajtó és a média felületein - pedig sok ember fontosnak és informatívnak találná azokat.

Bízzunk abban, hogy ez egyszer majd megváltozik, és az emberiség nagy családja közelebb kerül majd eme rejtélyek kulcsainak megtalálásához!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mars-figyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr3518341849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása