Az igazság tényleg odaát van? Érdekességek a Mars és más égitestek felszínéről.

Marsfigyelő

Marsfigyelő

Mars - kérdéskör 2. - A furcsaságok a roverek felvételein.

2021. április 03. - Marsfigyelő

A Mars felszínéről készült fényképek némelyike -nem is kevés - közelebbről megnézve igen érdekes, és sokszor nem odaillő részleteket tartalmaz. A másik furcsaság pedig az, hogy amikor egy ilyen a publikum -illetve a NASA vagy az aktuális űrügynökség- fókuszába kerül, kivizsgálás, vagy a legalapvetőbb tudományos megközelítés nélkül egyszerűen mellőzik, hagyják kihűlni a témát. Ez nagyon furcsa viselkedés egy kutató intézménytől, szervezettől. A teljesség igénye nélkül következzen néhány kép a nem is oly régmúltból, melyek több figyelmet érdemeltek volna az illetékes űrügynökségtől. A képek mind hivatalos oldalról lettek letöltve, az egyszerűség kedvéért itt nincs közvetlen link a hivatalos oldalhoz. A későbbi elemzéseknél természetesen forrás és közvetlen hivatkozás feltüntetésével vizsgálódunk tovább:

szoborvalogatas.jpg

Az előbbi képkockák mind hivatalos űrügynökségi forrásból származnak. Mivel még később foglalkozom velük, ezért a képek forrását egyenként mindig fel fogom tüntetni, így bárki ellenőrizheti azt.

A fenti nagyon érdekes formák amatőr kutatók gyűjtései. Már önmagukban címlapsztori kellett volna hogy váljon belőlük, de valamiért sosem hallottunk róluk.
teremtmeny3.jpg
Ha megváltoztatnánk a színét a kis valaminek ami félig eltakarva látható, akkor még egy kis Disney- teremtmény is lehetne valamelyik rajzfilmből. Valamiért minden egyszínű a roverek képein, persze lehet hogy csak a köveket csiszolta ilyen helyesre a marsi szél....
dino1.jpg
Erről a nagyításról többünknek a Jurassic Park jutna az eszébe. De hogy kerülhetne egy ilyen alakú kődarab a Mars felszínére? Ráadásul ilyen valódinak tűnő fogazattal?
arch_with_source.jpg
Martine Grainey gyűjtéséből van e fenti kép, forrásmegjelöléssel. Nagyon nehéz lenne ezt a formát természetes eredetűnek minősíteni. Mint ahogy a lenti képen is valami egészen nem odaillőt látunk..
mikezek1.jpg
Vajon mik lehetnek ezek a furcsa objektumok? Hogyhogy senki nem veszi észre (az amatőr kutatókon kívül) ezeket az érdekes formákat?
csodarab.jpg
Amint látható a formák, és alakok rendkívül változatosak. Mivel előfordulásuk immár tömegesnek nevezhető (az elmúlt 20 év alatt mióta megsokasodtak a Mars-felvételek), ezért az elkövetkezendő posztokban csoportonként vizsgáljuk őket - amennyire szerény lehetőségeink ezt engedik majd. Magyarázatot egyelőle nem várhatunk a hivatalos intézményektől, de reménykedünk abban, hogy mint oly sok minden, egyszer ez is megváltozik majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://mars-figyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr1216489482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása