Az igazság tényleg odaát van? Érdekességek a Mars és más égitestek felszínéről.

Marsfigyelő

Marsfigyelő

Használati tárgyak a Mars porában. (Újabb hivatalos rover-képek).

Vannak olló formájú kövek a Földön is?

2022. március 15. - Marsfigyelő

Ismét két felfedezéssel gazdagodtunk, melyeket hivatalos Nasa-képeken találtunk, azok bármiféle változtatása nélkül.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy az itt leközölt képek mind hivatalos űrügynökségektől, vagy obszervatóriumoktól származnak, ezért publikusak, és a nagyításon kívül semmilyen változtatást nem végeztünk rajtuk.Kérjük a kedves olvasókat, hogy ellenőrizzék le saját maguk a mellékelt hivatkozások (linkek) segítségével!

A Marsfigyelő semmilyen módostást nem végez a bemutatott képeken (ha mégis, az a cikkbe szereplő magyarázatban fel van tüntetve).

Amatőr kutatók százai munkaórák ezreit töltik azzal, hogy a NASA RAW-formátumú képeit olyan platformokra töltsék fel, ahol a képek maximális felbontásban láthatóak. Az alábbi felvételek a NASA honlapjáról lettek letöltve, és Neville Thomson illetve Gallego Arjona Manuel jóvoltából láthatjuk őket ilyen részletesen.

Ez a kép már első látásra is furcsa:

 

ollo_kicsi_1.jpg

ollo_nagy_1.jpg

A kép leellenőrizhető az alábbi linken: (MSL 901 M-100-PDS)

http://www.gigapan.com/gigapans/181619/snapshots/569702?fbclid=IwAR3Hw9P9aa9m6OWxy-aLUR8FKts6biAlUf8flFJ_pWdzEYtJVjQrd3lKXXY

Abban biztos mindenki egyetértene, hogy ilyen formájú követ a természet nem alkot, legyen az bármilyen szélsőséges. Viszont azt tudjuk, hogy hasonlót ki alkot: például egy ollókészítő üzem:

scissors-g93b45922f_1920.jpg

 

Szokásos kérdéseink jutnak eszünkbe újra: Hogyhogy nem tűnik fel egy környezetéből ennyire kirívó dolog a NASA kutatóinak? Miért nem küldik közelebb a robotot, hogy jobb képeket is tudjon készíteni eme ígéretesnek látszó leletről? Hiszen ez világszenzáció volna (illetve az már most is csak kevesen tudják) az emberiség számára!

Következő témánk egy félbetört kulcsnak látszó tárgy, ami szabályos alakját nézve szintén nem lehet az erózió műve:

screenshot_kulcs_nagyitas.png

Nézzük meg egy kicsit nagyítva is. Ennek a képnek az eredetije az alábbi linken található, szintén Gallego úr felfedezése. Ha a kövek között találnánk egy ilyet, azt gondolhatnánk, hogy egy törött kulcs egyik fele.

https://viewer.gigamacro.com/view/L19d3qfQfsbJcnf7?x1=10712.58&y1=-5512.26&res1=0.97&rot1=0.00

screenshot_kulcs_nagyitas2.png

 

Egy hasonló objektum itt a mi bolygónkon így néz ki:

key-g7628fea69_1920.jpg

Várva várjuk az újabb rover képeket, azt remélve, hogy egyszer elfogadható magyarázat is érkezik ezekkel a nagyon érdekes, de mindenképpen furcsa képekkel...

A bejegyzés trackback címe:

https://mars-figyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr517781036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása