Az igazság tényleg odaát van? Érdekességek a Mars és más égitestek felszínéről.

Marsfigyelő

Marsfigyelő

Újdonságok a Marsról!

2021. április 04. - Marsfigyelő

Friss képekkel gazdagodtunk, hála a fáradhatatlan amatőr kutatóknak. Az alábbiakban a legújabb, legszembetűnőbb furcsaságokat mutatom be, természetesen forrásmegjelöléssel. Mindenki kedvére találgathat, hogy mivel van dolgunk. Az űrügynökségek, élükön a NASA-val, egyelőre nem sokat foglalkoznak eme kissé rendhagyó jelenségekkel a Mars bolygó felszínén, de ez ne vegye el senki kedvét a felfedezés adta örömöktől!...

 

001e.jpg

 A fenti képrészlet Yavuz Örnek felfedezései közül való. A teljesség igénye nélkül a legfelül lévő töröttnek tűnő csőszerű tárgyra hívnám fel a figyelmet, melyre nagyon nehezen lehetne a természeti képződmény megállapítást tenni. Vajon mi lehet ez a tárgy? Mihez tartozhatott? Ki és miért készíthette? A többi objektum is érdekes, már ami az eredetüket illeti, hiszen egyáltalán nem tűnnek természeti képződményeknek.

A következő képhez mellékelem a teljes panorámakép linkjét is. Tudni kell, hogy a NASA és más űrügynökségek gyakran csak egy nagy RAW (nyers)fájlt tesznek fel nyilvános weboldalikra, melyek csak akkor elég részletgazdagok, ha letöltjük, és egy speciális nézőprogrammal kezeljük azokat. Szerencsére ilyen jópár  elérhető online ma már, és lelkes amatőr kutatók is vannak szép számmal, akik a letöltéseket és feltöltéseket elvégzik, s megosztják. Nézzünk most meg egy ilyet, ismét Yavuz Örnek felfedezéséből:

kisraketa1.jpg

 

Ez egy nagyon figyelemreméltó képrészlet, és még érdekesebb, hogyha a teljes, eredeti képen is megvizsgáljuk:

https://viewer.gigamacro.com/view/7h4OyJufwKiZ4H4B?x1=35566.82&y1=-8841.99&res1=0.72&rot1=0.00

A henger alakú valami nagyon hasonlít egy földi rakétára, legyen az fegyver vagy közlekedési eszköz. Azt viszont egyikünk sem feltételezné, hogy a NASA roverei ilyen eszközöket találnak a Mars felszínén. Pedig ha hiszünk a szemünknek, akkor láthatóan ez a helyzet. Maga a NASA egyelőre nem kommentálta ezt a furcsaságot sem, mint ahogy a rovert sem küldte közelebb a kérdéses tárgyhoz további felvételek készítése céljából.

Egyre inkább ell kell hogy gondolkodjunk, hogy normális dolog-e az amit látunk. Józan eszünket használva azt el kell ismernünk, hogy itt nem köveket, de nem is természeti képződményeket, vagy délibábokat látunk. De akkor mik ezek? Miért nem foglalkozik velük (jelen esetben) a NASA? Nem veszi észre őket? Esetleg ezek a fotók nem is a Marson készülnek? Akkor hol és miért nem ott? És ha ezek a tárgyak tényleg ott vannak akkor kik készíthették őket? Földi vagy más eredetűek? Megválaszolatlan kérdések tömkelege.

A nagyfelbontású kép feltöltését Neville Thompson (Pencilnev) végezte. Köszönet mindkét kutatónak ezekért a felfedezésekért!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mars-figyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr3616489904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása