Az igazság tényleg odaát van? Érdekességek a Mars és más égitestek felszínéről.

Marsfigyelő

Marsfigyelő

Mars kérdéskör 1. Régebbi "felfedezések".

2021. április 03. - Marsfigyelő
A Mars nem az egyetlen égitest a naprendszerünkben, amely ennyi furcsaságot és felfedeznivalót kínál nekünk. Azonban egyelőre maradjunk csak a Vörös bolygónál, és nézzünk meg újra egy régebbi kutatást, nevezetesen Joseph P. Skipper amatőr kutató és publicista anyagából. Munkássága révén rengeteg új és érdekes információval lettünk gazdagabbak az évek során.
Ebben a cikkben a Marson található Hale krátert vizsgáljuk meg Skipper segítségével, ami első ránézésre nem is tűnik olyan érdekesnek:
hale1.jpg
Ez egy radarral készült domborzati kép, az ESA (Európai Űrügynökség) jóvoltából, HRSC (High Resolution Stereo Camera) technikával. Az erdeti kép linkhivatkozása itt elérhető:
Skipper egy olvasójától kapta az információt, és néhány feljavított képet is. Az ő eredeti elbeszélése szerint mesterséges takarási techinkát kellett eltávolítani a képről, hogy az eredeti szabályos alakzatok láthatóvá váljanak.
Lássuk, hogy mennyire sikerült a fotó feljavítása. Ezek a képek a marsanomalyresearch.com oldalon találhatóak, Skipper hivatalos weboldalán:
hale2.jpg
Így már egészen más kép tárul a szemünk elé. Nagyon érdekes a sok különböző mintázat a talajon. Vajon mi lehet a képződésük oka? Miért ilyen szabályosak? Skipper oldalán láthatunk néhány nagyítást is a kérdéses területekről:
hale6.jpg
Igen sok az egyenes és párhuzamos vonal, ami nem természetes képződésre utal. Ez esetben viszont valami teljesen új jelenséggel van dolgunk...
Az amatőr kutató csinált néhány erősebb nagyítást is:
hale4.jpg
hale3.jpg
hale5.jpg
hale8.jpg
A fenti két kép középpontja felnagyítva. Ha ezek a felvételek tényleg a Mars felszínéről készültek, akkor az ESA-t üzemeltető intézményeknek némi magyarázattal kellene szolgálni arra vonatkozólag, hogy miként is lehetséges ez. A képek tanúsága szerint ugyanis a Hale kráter egy hatalmas településnek ad otthont. Hogy ez földi vagy idegen eredetű, az a kérdés szempontjából most nem is lényeges (természetesen a későbbiekben az lehet).
Az itt látható eredmény mindenképpen zavarbaejtő, legalábbis abban az esetben, ha a képek tényleg a Marsról készültek....:
hale10.jpg
hale11.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mars-figyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr6716489460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása